23 mai 2016

Kuidas me õpime



See ilmekas pilt kõnetas mind -on see kui mesi kutsepedagoogi kõrvadele.Siit saan kinnitust, et kõige tõhusam õppemeetod õpilaste jaoks on seesama palju räägitud aktiivõpe.
Rühmas/grupis töötamine, teoreetiliste teadmiste rakendamine praktikaõppes ning õpilaste poolt üksteisele või kellelegi kolmandale teadmiste ja oskuste õpetamine .



Allikas

Beljajev, R.& Vanari, K.(2006). ÕPPIMINE JA ÕPPIMISOSKUSTE ARENDAMINE TÄISKASVANUNA.[Õppematerjal].Tallinn: Sisekaitseakadeemia.
                    https://moodle.hitsa.ee/pluginfile.php/805320/mod_resource/content/1/koo_alu_teo_tu_oppimine.pdf





17 mai 2016

Millest me räägime- amet, kutse või eriala ?

Igavene küsimus ja pidev segadus -kas amet, kutse või eriala ? Mis on mis ? Üsna sageli ei tea me isegi, millest räägime, kasutades neid mõisteid läbisegi nagu pudru ja kapsad. Kutsepedagoog seda endale lubada ei saa.
On aeg selgust võtta. Alustada võib näiteks Kutseseadusega tutvumisest.
Kutsepedagoogi kutsestandardis seisab,et kutsepedagoogi kutset läbivaks üheks kompetentsiks on kasutada oma töös korrektset õpetamiskeelt kõnes ja kirjas ning väljendada ennast arusaadavalt (SA Kutsekoda, 2014).



Joonis. Kutsesüsteemi terminid.SA Kutsekoda.

Ülo Vooglaid jätkab siit (all teksti jupis) oma mahlakal toonil ja tulistab kriitikat artiklis "Kes vastutab tööviljakuse eest riigis ? " LOE KOGU ARTIKLIT.



Allikad

SA Kutsekoda.(2010).Kutsesüsteemi konseptsiooni terminid.[Tööversioon].
http://www.kutsekoda.ee/fwk/contenthelper/10417609/10417615

SA Kutsekoda.(2014).Kutseõpetaja,tase 6 kutsestandard.