16 juuni 2016

Pahategu või harimatus ehk kuidas fakte väänatakse

Harva tuleb  haridusmaastikul ette nördimapanevaid tegusid, millele reageerin nii tuliselt ja kriitiliselt .
Siin postituses olen ära toonud kolm töökuulutust, kuid kokkuvõttes on tegemist siiski ühe ja samaga.Selles seisab, et kooli vajatakse poiste tööõpetuse õpetajat. Esimene on avaldatud CV KESKUSES ja teine FB Eesti Metalli Entusiastide postituses ja kolmas koolidirektori Erle Põikliku FB lehel .
Kui neid omavahel võrrelda, siis selgub, et esimeses on kõik korrektne, aga teises ja kolmandas on pahatahtlikult või rumalusest infot moonutatud. Hullemaks muudab aga asja see, et seda teeb FBs koolidirektor isiklikult ning kuidagi ei taha pidada koolidirektorit rumalaks !
Seega ei ole mul mingit kahtlust, et antud situatsioonis on koolidirektor oma hoiakutega rikkunud õpetaja-eetikat ning pahatahtlikult õhutanud avalikuses soolist ebavõrdsust.
Värbamisel tuleb silmas pidada, et reeglina keelab seadus tööpakkumised, mis on suunatud üksnes ühest soost isikutele.

                                             
Kui seda tegu laiendada, siis kas tõesti on nii, et veel tänaselgi päeval on Eesti riigi mastaabis rangelt eraldi poiste ja tüdrukute tööõpetuse tunnid ? Võib siis ju kohe sujuvalt jätkata : mees- ja naisõpetajad, mees- ja naiskutsekoolid, meeste ja naiste ametid... Aga ma ei ole sellega nõus.
Mitte mingil juhul ei tohi teatud ametites, koolitundides ega koolides soosida üksnes ühte sugu.  Just see ongi harimatuse tipptase.Selleks puhuks on kasutusel mõisted sooline diskrimineerimine ehk sugude ebavõrdne kohtlemine.

Sooline diskrimineerimine on Eestis keelatud soolise võrdõiguslikkuse seadusega !

Kokkuvõtteks-  on aeg pingutada ja jõuda Eesti haridusmaastikul pimedusest 21.sajandisse.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar