01 märts 2018

Kutsepedagoogiline praktika Tallinna Kopli Ametikoolis


Võtsin nädalakese töölt talvepuhkust ja viibisin 19.-23.veebruarini Tallinna Ülikooli kutsepedagoogika üliõpilasena kutsepedagoogilisel praktikal II Tallinna Kopli Ametikoolis.
Praktika ülesanneteks oli kutseõppeasutuse õpikeskkonna, õpilaskonnaga ja kutseõpetajate pedagoogilise tegevusega tutvumine. Lisaks sisaldas õpinädal erialaste tundide kavandamist ja läbiviimist. Eesmärgiks olin seadnud arendada oma kutseõpetaja pädevusi, süvendada pedagoogilisi teadmisi, oskusi ja hoiakuid. Samuti kihas koolielu ju Eesti Vabariigi 100.sünnipäeva meeleolus, mida oli tunda igal sammul ning seda ülevat tunnet sai lõimitud endagi tundi.

Viie sisuka päeva jooksul toimus palju põnevat, tuli juurde uusi tutvusi ning tehti tööpakkumisigi. Ühtlasi oli erakordne võimalus külastada Tugikeskust Juks Mustamäel, mis teeb õppetöö läbiviimisel koostööd ametikooliga ning vestelda sealsete hullumeelselt entusiastlike õpetajatega eriala arengutest kohvitassi ja tatrakotlettide ümber.
Minuga on nii, et ümbrus ja inimesed kasvavad mu külge sedavõrd, et raske on lahkuda ... Aga (l)õpetuseks siiski siiras soovitus - minge koduuksest välja ja kohe hakkab teil juhtuma ning tagasi tulles imestate isegi, et olete täiesti teine inime ! 
No, mis ma oskan kosta ...

VÕIMAS KOOL SEE KOPLI KOOL :)

Foto. Tallinna Kopli Ametikool. Google

Foto. Eesti Vabariigi Aastapäevaks ehitud kooli fuajee. Autor Küllike Adamson

Foto. Õpilaste kootud kaltsuvaibad tikksirgelt auvalves. Autor Küllike Adamson

Foto. Minu tund puhastusteenindaja abilise eriala õpilastele koos abiõpetajaga. Autor Küllike Adamson

Tänan kogu südamest kooli kõiki õpilasi ja õpetajaid, kes avasid lahkelt kooliukse ning jagasid minuga oma teadmisi ja oskusi !

Eriliselt tänan praktikakooli juhendavat õpetajat Kerstit, kelle professionaalsus ja soe hoolivus võimaldas mul saada kordumatu praktikakogemuse osaliseks !